Back to top

Clàudia López: “A curt termini el govern s’adonarà que les mesures no són suficients”

Després dels focus de Wuhan, Itàlia i Espanya, els Estats Units s’han convertit en un dels països on els casos de coronavirus han crescut de forma exponencial. Avui coneixem com s’està vivint la crisi sanitària a Califòrnia de la mà de la reusenca Clàudia López.
claudia lopez

A California, concretament al comtat d’Orange, el confinament per evitar la propagació del coronavirus no és obligatori, sinó una recomanació per part de les autoritats.

És una de les mesures que de moment adoptat el govern, tal com explica la reusenca Clàudia López, qui es troba al país americà com a estudiant de doctorat. La universitat, de fet, va ser una de les primeres institucions en decretar el tancament de les aules, amb la voluntat d’evitar convertir-se en un focus de contagi. Malgrat això, López apunta que el confinament encara no és una mesura oficial i que s’opta per la responsabilitat individual per prendre les mesures necessàries per contenir l’epidèmia mundial. 

Negocis com restaurants estan tancats, i el que es coneix com ‘social distancing’ s’ha instaurat entre la població. Tot i això, la reusenca confessa que no tothom està igual de conscienciat de la gravetat de la situació i una part de la població fa cas omís de les recomanacions sanitàries. Per aquest motiu, augura que els casos de la covid-19 podrien anar en augment properament, si no s’endureixen les mesures per part de les administracions corresponents. 

Mesures per facilitar l'accés al sistema sanitari

Davant la possibilitat de caure malalt i no poder permetre’s el cost hospitalari que representaria un tractament d’aquest virus, el govern del comtat ha aprovat una sèrie de mesures que busquen facilitar l’accés al sistema sanitari. Tot i això, López assenyala que molts ciutadans eviten anar als hospitals si no tenen assegurança mèdica per por a les possibles factures futures.

A la vegada, López es mostra crítica pel que fa a les mesures aplicades fins al moment a la ciutat. Considera que no són suficients i confia que en un futur, a curt termini a poder ser, puguin incrementar-se per aturar els contagis, encara que això pugui representar una coartament dels drets universals.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades