Back to top

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan alerta de noves retallades

La plantilla de l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia noves retallades en personal i el tancament de diversos serveis. Segons ells, així ho preveu una auditoria que s'ha fet sobre l'estat del centre sanitari.
Alícia Martín, és la delegada del comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El comitè d'empresa alerta que el futur de la sanitat pública a Reus continua en entredit. Asseguren que segons una auditoria realitzada sobre l'estat de l'Hospital la voluntat de l'Ajuntament, el CatSalut i la direcció del centre és suprimir una quinzena de llocs de treball, nous tancaments de llits i eliminar diversos serveis. La delegada comitè d'empresa Hospital Sant Joan Reus, Alícia Martín, ha destacat que 'una auditoria realitzada per l'empresa proposa el tancament de Medicina de l'Esport, la reducció del pressupost del servei de drogodependència, així com el tancament de llits i una reducció del personal'.

'No ens podem creure que vulguin reduir la plantilla. Segons l'auditoria, sobrarien infermers i auxiliars d'infermeria, és inexplicable. Els ciutadans han d'entendre que no convoquem una vaga perquè si haguéssim de complir el mínims, aquest estaria per sobre dels ratios que tenim ara mateix', ha defensat Martín. 

També asseguren que tancaran un accelerador lineal, imprescindible per als tractaments oncològics, així com una modificació del darrer conveni. Per fer-hi front, han convocat una manifestació aquest divendres. Martin ha subratllat que 'entenem que la població també ha d'agafar les regnes de la sanitat pública. Han de sortir al carrer a reclamar una sanitat pública i de qualitat'.

El tret de sortida de la manifestació serà a les sis de la tarda des de l'antic Hospital Sant Joan de Reus, al centre de la ciutat. Els treballadors fan una crida a la participació ciutadana.