Back to top

"Compra amb el cor", els comerciants s'uneixen per una causa solidària

La plataforma "Comerç Solidari de Reus" ha engegat la primera campanya per recaptar fons per ajudar a entitats sense ànim de lucre. "Compra amb el cor, Ajudem els Refugiats" destinarà tots els diners recollits durant més d'un més en es comerços de Reus a l'ONG Proactiva Open Arms, dedicada a rescatar refugiats al Mediterrani. La cloenda de la campanya serà el 10 de juny amb una festa final.
Una vintena de comerciants de Reus s'uneixen per ajudar els refugiats en una campanya solidària

Punts de llibres fets expressament, sabons solidaris, clauers del Nan Castellers, sessions de reflexoteràpia o tallers de constel·lacions familiars. Aquestes són algunes de les aportacions de la vintena de petits comerciants, emprenedors i empresaris de la ciutat que s'han agrupat en la plataforma "Comerç Solidari de Reus". La iniciativa va néixer aquest mes de febrer amb la finalitat de recollir fons per a oneges i entitats sense ànim de lucre que ajudin a les persones amb més necessitat.

"Tots són nous, molts ens hem conegut en aquesta campanya que va començar amb un cafè a la creperia Kenavo" ha explicat la Marta Sureda, comerciant del Batabat. L'objectiu d'aquesta agrupació de voluntaris és "unir forces amb més comerços per tal d'ajudar els refugiats", ha afegit Sureda. Es tracta de la primera campanya promoguda per aquest grup de comerciants voluntaris, la qual s'inicia aquest dimecres i s'allargarà fins al juny. I en aquesta ocasió tots els diners recaptats es destinaran a Proactiva Open Arms. Jordi Cervera, voluntari i socorrista de l'ONG badalonina ha afirmat que amb aquesta iniciativa "demostrem que la gent de Reus tenim ganes de ser persones que és el més important" i ha destacat que "tothom fa el que pot perquè no és una campanya de grans pressupostos sinó des de la voluntat i la bona intenció".

Aquesta campanya solidaria es clourà amb una festa a la plaça Evarist Fàbregas el 10 de juny. Una cloenda que comptarà amb diverses activitats com una Master Class de zumba, concerts, paradetes de comerços, tallers i jocs tradicionals i també amb un vermut electrònic.