Back to top

"Confiem en Comín però seguirem lluitant pels nostres drets"

El comitè d'empresa afirma que confia en la paraula del Conseller Comín. Ara bé, els treballadors encara no respiren totalment tranquils.
Els treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus minuts abans de la reunió amb la direcció del centre

L'anunci de la formació d'un consorci entre la Generalitat i l'Ajuntament per la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus segueix generant reaccions. Els representants de la plantilla del centre sanitari han assegurat que seguiran batallant per mantenir la plantilla, el conveni col·lectiu -actualment prorrogat-, i per recuperar la pèrdua adquisitiva derivada de l'impagament dels complements per productivitat. Unes línies vermelles que s'han tornat a posar damunt de la taula de negociació en la reunió mantinguda amb la direcció del centre sanitari aquest dijous al matí.

"Hem viscut una situació bastant dura laboralment i crec que després d'haver aconseguit un conveni que no és una meravella però que té un parell d'aspectes que estan per damunt del conveni del sector intentarem mantenir-lo i confiem amb el que diu Comín", ha reblat la presidenta del comitè d'empresa Alícia Martín. Els treballadors també exigiran "ser més partícips" en la negociació del canvi de gestió.

D'altra banda, la presidenta del comitè ha explicat que la plantilla està "molt desgastada i li costarà tornar a recuperar l'impuls". Martin ha presentat recentment la seva dimissió perquè afirma que la seva posició "és complicada" i està sotmesa a "molta pressió". Però, el suport de tots els sindicats han fet repensar la seva postura i ha fet marxa enrere. "Aquest recolzament m'ajuda i considero que no és moment per pensar en un mateix sinó en el repte que ens marquem ara que és molt més important". La presidenta del comitè però no ha avançat si continuarà en el càrrec més enllà del principis del 2018 quan entraria en funcionament el nou model de gestió de l'Hospital de Sant Joan.