Back to top

El Consell Comarcal tanca el cas Dalmau

El Consell Comarcal del Baix Camp tanca la polèmica entorn a les retribucions de Mercè Dalmau. Els consellers han aprovat per unanimitat el canvi de règim econòmic de compensacions, després que la CUP hagi denunciat les incompatibilitats de càrrecs. Les explicacions de Dalmau en l'ens supracomarcal no han convençut gens els membres de la CUP. D'altra banda, el plenari també ha aprovat una moció presentada per PDeCat, ERC i la CUP per aturar la tramitació de nous projectes de parcs eòlics a la comarca.
Consell Comarcal Baix Camp Mercè Dalmau i projectes pacrs eòlics

El rebombori per les incompatibilitats de la retribució econòmica de la consellera Mercè Dalmau ha estat un dels punts més calents de la sessió plenària del Consell Comarcal. El representant de Ciutadans i company de consistori, Imanol Rico, ha exigit explicacions a Dalmau, qui s'ha compromès a retornar els diners amb els interessos corresponents. " En els dos escrits que he presentat em comprometo a retornar aquesta diferència amb els interessos legals".

La consellera cambrilenca ha reiterat que desconeixia la incompatibilitat de càrrecs. Per la qual cosa, ha rebut la comprensió del portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, el qual ha afirmat que "el pas de tornar els diners està ben fet i, per tant, no crec que l'hàgim d'apedregar al carrer". El socialista Fran Morancho també s'hi ha sumat i ha reblat que "no cal fer-ne més escarni públic, Dalmau ho desconeixia i ja ha rectificat".

En la seva intervenció Morancho també ha criticat a la CUP per "pretendre desacreditar la bona feina que fa el govern del Consell Comarcal". En la mateixa línia s'han manifestat els populars, el seu portaveu David Chatelain ha assenyalat que la problemàtica rau en la complexitat de la normativa vigent i ha afegit que " no hauríem de judicialitzar la política i no és mala idea començar a treballar-hi ".

Per la seva part ERC ha recordat que en el seu cas ja van comunicar la possible incompatibilitats de càrrecs quan la portaveu Noemí Llauradó va incorporar-se al consistori reusenc en dedicació exclusiva, deixant clar que la seva formació va fer els deures quan tocava. Pel que fa a la CUP s'han mostrat més combatius. "Estem parlant de delictes i, per tant, de corrupció i d'altres delictes que es puguin imputar", ha afirmat el portaveu Pere Campíñez.

Tot i que es tanca la polèmica en l'institució supramuncipal, els veïns de Cambrils es manifestaran demà a les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament per denunciar aquest fet.

El ple aprova amb l'abstenció de Ciutadans la moció per instar a la Generalitat una moratòria en la tramitació dels nous projectes de parc eòlics

D'altra banda, els consellers de l'ens supracomarcal del Baix Camp han fet un pas endavant en la tramitació dels nous projectes de parcs eòlics a la comarca.  Tot i la picabaralla per l'autoria del redactat entre ERC i els cupaires, la moció presentada per aquests grups polítics conjuntament amb els del PDeCat s'ha aprovat.

Ho han fet amb els vots de tots els consellers i amb l'abstenció dels membres de Ciutadans. Per la qual cosa, reclamaran al govern català que aturi la tramitació dels nous parcs eòlics, arran de la posada en marxa del Parc de Vilabella, el qual està en fase de consulta el document d'estudi d'impacte ambiental de la línia d'evacuació elèctrica.

Durant la sessió plenària, la CUP ha insistit que "la solidaritat en el nostre territori està més que sobrepassada i, per tant, en vista que estem construint un nou país i estructures d'Estat és el moment de demanar una moratòria".

Pel que fa als populars, els únics que van utilitzar el torn de paraula per manifestar el seu posicionament, han afirmat que "és urgent per part de la Generalitat l'impuls d'un nou Pla de l'Energia, perquè l'anterior es va preveure fins el 2015".