Back to top

Cooperatives del territori perden producció d'oli però guanyen qualitat

JONATÁN SORIANO

Amb motiu de la festa de l’oli de Reus d’aquest pròxim cap de setmana, des de Canal Reus Televisió els hi oferirem un contingut diferent sobre aquest producte al llarg dels dies previs a la mostra. Avui comencem parlant de la producció i la qualitat de l’or líquid amb la Unió Corporació Alimentària, que aglutina diverses cooperatives del territori. La companyia assegura que ha perdut més d’un 30% del que es va produir el 2014 però remarca que l’oli és de major qualitat.

La climatologia ha estat un dels principals i més greus adversaris de l’oli aquesta temporada. Malgrat que enguany s’ha aconseguit controlar la plaga de la mosca, la calor i els alts percentatges d’humitat han provocat una reducció de més del 30% en la producció d’aquest valuós aliment respecte el 2014. Així ho assegura la Unió de Corporació Alimentària, que aglutina algunes de les cooperatives del territori. La companyia xifra la producció de l’any passat en 3 milions de quilograms d’oli, mentre que per aquest 2015 preveu un màxim de 2 milions de quilograms.

Malgrat la davallada de la producció, la Unió Corporació Alimentària afirma que l’oli d’enguany ha guanyat en qualitat. La companyia explica que s’ha reduït l’acidesa del producte i que aquesta temporada és més estable.

La diversa gamma d’olis elaborats per la Unió Corporació Alimentària es podran tastar a la Fira de l’oli, que se celebra aquest cap de setmana a Reus.