Back to top

El COS torna a recuperar la seva essència amb un festival de quatre dies

Reus acollirà una nova edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, que en aquesta ocasió mantindrà el projecte inicial del festival i es celebrarà a la ciutat durant quatre dies i no dos, com va succeir l’any passat. Als escenaris de tots els teatres de la ciutat representaran un total de 23 espectacles, entre els quals prenen força propostes europees de primer nivell. El COS recupera la seva essència.

Reus es tornarà a convertir del 17 al 20 d’octubre en l’aparador del mim, el teatre visual i gestual amb la celebració de la setzena edició del festival. Després que l’any passat es reduís a la mínima expressió, amb una reducció del 60% del pressupost i passés de cinc a dos dies, enguany recuperen el projecte i el mantenen en quatre dies i amb un pressupost de 83 mil euros. El festival ha pogut tirar endavant gràcies a l’aportació d’empreses privades.

15 companyies nacionals i internacionals donaran forma als 23 espectacles que van des del teatre més tradicional a produccions que fusionen diferents llenguatges escènics. Enguany el festival es caracteritza per una important presència de propostes europees de primer nivell.

El COS també donarà veu al teatre popular amb la presentació, d’una nova associació, la Unió Europea del Nou Teatre Popular. La presentació de l’associació europea tindrà lloc el proper divendres 18 d’octubre, dia que els espectadors també podran gaudir de tres espectacles seleccionats en el projecte europeu Move Award. La Dansa també tornarà a tenir un paper important al COS, amb la participació de companyies de dansa contemporània i de Hip-hop com és el cas de Kulbik. Els espectacles es representaran en tots els teatres de la ciutat i a la plaça Evarist Fàbregas. El preu de les entrades oscil•la entre 1 i 10€