El derbi és roig-i-negre

El CF Reus Deportiu guanya (1-2) al Nàstic de Tarragona gràcies a un gran gol de Vítor Silva a pocs minuts del final del partit. Els roig-i-negres s'han plantat al Nou Estadi amb molta personalitat i han aconseguit trencar una ratxa de cinc partits seguits sense conèixer la victòria.
juan domínguez

Fotografia: LaLiga

El CF Reus ha fet un altre cop de puny sobre la taula en la rivalitat de roig-i-negres i granes en el futbol professional. Els reusencs han guanyat (1-2) al Nàstic de Tarragona i s'emporten, de nou, el derbi. L'equip, dirigit en aquesta ocasió per Xavi Bartolo, ha mostrat una gran personalitat i ha llegit a la perfecció el guió del partit. Vítor Silva, al minut 83 de l'encontre, ha obrat el gol de la remuntada amb una gran diana des del vèrtex de l'àrea. Amb aquest triomf, el CF Reus escala posicions i se situa a la tretzena plaça de Segona Divisió amb 29 punts, cinc per sobre del descens.

Els roig-i-negres han saltat sobre la gespa del Nou Estadi de Tarragona conscients de la importància d'aquest duel. Els roig-i-negres han mostrat una millora respecte els darrers partits i des d'un bon inici han tingut presència en atac. L'equip dirigit per Xavi Bartolo ha gaudit del domini de la pilota i el Nàstic ha renunciat a aquesta. Per la seva banda, els granes s'han mantingut tancats a la seva àrea tot esperant el contraaac. De fet, a través d'aquest fòrmula el Nàstic ha estat l'encarregat de tenir la primera ocasió perillosa del partit. Al minut 20' Barreiro ha pentinat una pilota cap enrere i Maikel Mesa s'ha plantat tot sol davant Edgar Badia. El migcampista grana ha enviat la pilota a la dreta de la porteria roig-i-negra.

Deu minuts més tard, Juan Muñiz ha servit una falta directa des de la frontal de l'àrea i el xut ha sortit fregant el pal d'Edgar Badia. Però el CF Reus, a base d'insistir, ha acabat trobant el seu premi. Al minut 38' Juan Domínguez ha caçat una pilota morta dins l'àrea petita del Nàstic i ha enviat l'esfèric al fons de la xarxa. D'aquesta manera, sense tenir grans ocasions de gol, els roig-i-negres s'han avançat en el marcador. En línies generals, el CF Reus ha jugat una de les millors primeres parts a domicili de la temporada.

A la represa, el Nàstic ha passat a tenir el guió del partit i s'ha anat acostant cada vegada amb més perill a la porteria d'Edgar Badia. Els granes s'han bolcat a l'atac davant un Reus que ha viscut els moments més delicats del derbi. Al minut 65' Dumitru ha provat un xut que ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Badia. Pocs minuts després, ha arribat el gol local. Álvaro Vázquez ha rematat de cap una assistència des de la banda esquerra per restablir l'empat en el marcador.

Amb l'1-1 el CF Reus no s'ha arronsat i ha continuat mostrant una excepcional personalitat sobre la gespa del Nou Estadi. Al 74' Vítor Silva ha tingut la primera oportunitat per remuntar l'electrònic. El portuguès ha disparat des de la frontal i la pilota ha sortit per sobre del travesser. Tot i això, el migcampista roig-i-negre no ha perdonat en la seva segona acció. Al minut 83' el mag portuguès  ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut des del vèrtex de làrea, imparable per Dimitrievski. Els tarragonins ho han intentat a la desesperada fins als minuts finals però el derbi ha acabat amb l'1-2 a favor del Reus.

L'equip dirigit per Xavi Bartolo ha aconseguit una important victòria al camp de l'etern rival i aconsegueix tallar una ratxa de cinc partits consecutius sense conèixer el triomf. A més, els reusencs marquen dos gols fora de casa, una estadística que no es produïa des de la temporada passada. Amb aquests tres punts, els roig-i-negres se situen a la tretzena posició de Segona Divisió A amb 29 punts, cinc per sobre de les posicions de descens. El proper partit del CF Reus tindrà lloc dissabte 27 de gener a les 18:00 hores davant el Real Oviedo.

La fitxa del partit

Nàstic de Tarragona: Dimitrievski, Kakabadze, J.Jiménez, Xavi Molina, Gaztañaga, Juan Muñiz (Dumitru 64'), Barreiro, Maikel Mesa (Omar 74'), Matilla, Suzuki i Tete (Álvaro Vázquez 55')

CF Reus: Edgar Badia, Menéndez, Olmo, Atienza, Campins, Juan Domínguez, Carbonell (Tito 81'), Vítor Silva, Fran Carbia, Yoda (David Haro 66') i Máyor

Gols: 0-1 Juan Domínguez (38'), 1-1 Álvaro Vázquez (72'), 1-2 Vítor Silva (83')

Targetes: pels locals Xavi Molina (62'), Javi Jiménez (68') i pels visitants Atienza (28'), Carbonell (56'), David Haro (68')

Incidències: partit corresponent a la jornada número 23 de Segona Divisió, disputat al Nou Estadi de Tarragona amb la presència d'11.266 espectadors.