Back to top

Detenen l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar

Els Mossos d'Esquadra l'han arrestat aquest migdia en el marc de la recerca judicial que està duent a terme el jutjat d'instrucció número 3 de Reus
Aleixar

Més novetats sobre el cas de la fallida de la secció de crèdit de l'Aleixar. Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar. Segons ha avançat RAC1, la policia catalana l'ha arrestat a casa seva aquest migdia en el marc de la recerca judicial que està duent a terme el jutjat d'instrucció número 3 de Reus.

Els Mossos investiguen si l’exdirectora de la Secció de Crèdit es va embutxacar part dels diners del descobert. Se sospita també que va falsificar la signatura d’alguns préstecs que no es van arribar a donar mai als socis. El cas es troba sota secret de sumari.

Primeres denúncies per reclamar els préstecs

Precisament aquest dimarts, la Cooperativa de l'Aleixar ha començat a denunciar els deutors que no volen retornar els préstecs que la secció de crèdit els havia concedit. 

La cooperativa ha interposat una primera demanda contra un empresari del municipi que tindria un préstec de prop de 300.000 euros. Aquest és el cas més destacat. Així mateix, el segueixen dos casos més de menor quantitat. Aquests sumarien uns 90.000 euros, De fet, l'entitat va xifrar en 4,5 milions d'euros el forat econòmic, tot i que la previsió és que puguin recuperar almenys 1 milió d'euros reclamant 38 préstecs pendents.

La fallida de la secció de crèdit

Els problemes econòmics de la Cooperativa van sortir a la llum pública a principis d'octubre. Va ser aleshores quan van aflorar un cúmul d'irregularitats que haurien deixat un forat d'uns 4'5 milions d'euros. 

Arran de l'auditoria dels comptes del 2016, el Departament d'Economia i Finances va iniciar una investigació l'octubre del 2017, que es va tancar aquest juliol. L'informe que se'n desprèn assegura que 'la situació econòmica que es presenta no és la real i que no correspon amb els actius i els passius existents'. Com a primera mesura, el president de la Cooperativa va decidir denunciar la situació als Mossos d'Esquadra i van destituïr la responsable la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar del seu càrrec. L'entitat també va entrar en preconcurs de creditors.

 

Notícies relacionades