Back to top

Dues defuncions per COVID-19 al sociosanitari Monterols

Tot i que la xifra de contagiats per coronavirus ha caigut a vuit, segons el darrer recompte del departament de Salut, la situació al sociosanitari Monterols continua sent complicada.
Sociosanitari Monterols

A principis de juny es va detectar un brot amb 23 positius, 17 usuaris i 6 treballadors. Un brot que se sumava al que hi va haver a l'abril i que va afectar a desenes de persones, algunes de les quals van haver de ser traslladades a l'Hospital Sant Joan. Actualment hi ha 8 pacients afectats i 16 professionals aïllats. En l'àmbit dels treballadors, 91 continuen fent les seves tasques sense problemes. 

Cauen els casos, però també s'han detectat defuncions. Segons Salut, dues la setmana passada, però algunes fonts no oficials parlen d'una desena des de l'inici de la pandèmia. Un extrem que aquest mitjà no ha pogut verificar.

Controls i seguiment

Segons el departament de Salut, la situació està controlada: els casos detectats estan aïllats i s'ha fet un estudi entre els familiars dels sanitaris per veure si també han quedat exposats al virus. De fet, s'ha fet un seguiment exhaustiu de la gestió al centre, fins al punt que professionals del departament van inspeccionar les mesures que s'estaven adoptant en una visita exprés a Reus. A hores d'ara, els responsables del sociosanitari Monterols, gestionat pel Grup Pere Mata, no han volgut fer cap declaració a Canal Reus.

Notícies relacionades