Back to top

Els alumnes de batxillerat col•lectivitzen la seva recerca

La iniciativa, organitzada per la regidoria de Joventut, busca apropar aquells projectes i casos més pràctics a la ciutadania en un espai de debat i col•loqui. Les exposicions estaran en marxa fins al 10 de maig en diferents sessions
Un instant durant una de les presentacions

El bullying vist des d'una comparativa amb el cas anglès. La viabilitat d'una central hidroeòlica per tal d'abastir energèticament una illa de més de 10.000 habitants. El destí del petroli o un projecte de restaurant a 80 metres d'alçada. Idees totes elles que els alumnes de batxillerat i de cicle formatiu superior de Cambrils han treballat en els projectes de recerca d'enguany.

Ara, a través de la iniciativa Societat de Recerca, dotze estudiants  que han estat seleccionats poden exposar durant aquesta primera quinzena de maig els seus treballs a la ciutadania. "En molts casos d'assetjament escolar, molts dels assetjadors no saben que ho estan sent i aquesta exposició és una oportunitat per a conscienciar", explica l'alumna de l'Institut La mar de la Frau Jingjing Zhu, que ha realitzat el seu treball de recerca sobre el bullying amb una comparació sobre com es gestiona aquest conflicte a Anglaterra. "És important que tots ens conscienciem que el camí del consum que seguim avui dia és insostenible", ha assenyalat el Guillem Álvarez, també de La mar de la Frau, que ha presentat un projecte sobre energia hidroeòlica.

Es tracta d'una activitat organitzada per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils que té l'objectiu de col·lectivitzar el debat que plantegen els projectes exposats en quatre sessions diferents que tenen lloc a l'Ateneu juvenil municipal. "Volem crear un teixit entre el món acadèmic i el món empresarial i que després pot sorgir alguna altra cosa", reitera el regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer.

Les sessions són d'aproximadament 40 minuts i es divideixen en diferents dies. L'últim serà el 10 de maig. Des del consistori han remarcat que la voluntat és donar continuïtat a la iniciativa de cara als pròxims anys.