Back to top

Els Avis i Àvies per la llibertat, disposats a anar a la presó per l'1 d'octubre

Més d'un miler avis i àvies per la llibertat han signat un manifest en què demanen ingressar a la presó a canvi dels actuals presos polítics. Un escrit que ja s'ha presentat a la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Tarragona.
Els Avis i Àvies per la llibertat, disposats a anar a la presó per l'1-O

La ja coneguda com la Taca d'Oli dels avis i àvies per la Llibertat no s'atura. Un total de 1229 persones han signat un manifest en què s'exposa la seva voluntat d'ingressar a la presó a canvi de què es posin en llibertat els polítics empresonats. Una decisió in extremis que els avis prenen en considerar que ells són els autèntics responsables del referèndum del passat 1 d'octubre, assegurant van participar en la seva preparació i organització.

Un manifest d'autoinculpació en què hi han participat 13 municipis catalans i que ja s'ha presentat a la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Tarragona. Un nou pas endavant amb el qual volen fer efectiu el seu lema: llibertat presos polítics.

Tanmateix, cal recordar que després que els Avis i Àvies per la llibertat de Reus donessin el primer pas, ara fa un any, han estat diversos els municipis catalans que s'han anat sumant a la causa, fins a arribar als 25 actuals. Una Taca d'Oli que assegura que passi el que passi no s'aturarà fins a aconseguir que els polítics empresonats i exiliats tornin a casa.