Back to top

Els canvis del Concurs no alteren els plans dels Xiquets

Un cop passat Sant Fèlix, el món casteller mira ara cap a la recta final de la temporada. Queden grans diades, com les de Santa Tecla a Tarragona, Santa Úrsula a Valls i Santa Teresa al Vendrell i enguany és any de Diada del Mercadal a Reus. Però les colles també tenen un ull posat en el canvi de puntuació de cara el Concurs de Castells de Tarragona del 2020.
castells

Aquesta setmana ha entrat en vigor el nou sistema de puntuació de aprovat recentment per la Comissió Assessora del Concurs de Castells. Un nou sistema que servirà per configurar el rànquing de la propera edició del concurs, que se celebrarà l'any 2020. 

Els Xiquets de Reus que sempre posen a debat l'assistència a aquesta cita castellera, remarquen que més enllà de la competitivitat, l'important per a ells és la seguretat de totes i cadascuna de les diades. Des de la colla asseguren que no modifcaran el seu full de ruta en base als nous canvis aplicats.

El nou sistema

La Comissió Assessora del Concurs de Castells ha introduït canvis importants en el sistema de puntuació. D'entrada, es mantenen les tres estructures inèdites que es van incorporar per l'edició del 2018. Són el 9d9f, el 210fmp i el 4d10sm. També s'ha aprovat intercanviar el valor dels castells de deu pisos amb el dels castells desfolrats, el que donarà més valor als castells més alts.

Amb el nou sistema, es valoraran tant els castells carregats com els descarregats, a diferència del que es va acordar pel 2018. Segons la Comissió, aquesta normativa s'allunyava de les places i s'ha volgut corregir.