Back to top

Els peus al Montsant, la ment al Mont Blanc

La Cursa Ultra Trail Serra de Montsant és classificatòria per la competició de muntanya més important d'Europa.
Imatge de la sortida de la Cursa Ultra Trail Serra de Montsant

L'Ultra Trail del Mont-Blanc és considerada la meca de les carreres de muntanya. La cursa recorre tres països diferents, França Itàlia i Suïssa, i cada any són molts els esportistes que aspiren a participar-hi.

La Cursa Ultra Trail Serra de Montsant ajuda als corredors a fer-ho realitat, ja que finalitzar la prova els hi brinda cinc punts en el rànquing classificatori de la competició reina. S'ha celebrat aquest dissabte amb sortida a Cornudella del Montsant, i ha comptat amb cinc circuits diferents.

El llarg, i vàlid per viatjar fins al Mont Blanc, destaca per la seva duresa, ja que és de 105 quilòmetres. Els altres quatre, de 83, 59, 20 i 10 km, han servit per animar a la gent a conèixer els paratges naturals del Priorat.

Totes cinc distàncies han reunit a més de 600 esportistes, alguns d'ells han corregut fins a 24 hores seguides. Per les seves característiques, l'esdeveniment compta amb avituallaments i és obligatori presentar un certificat mèdic abans de participar-hi. En aquesta onzena edició, la tecnologia més moderna també hi té cabuda. S'hi utilitzen codis QR que permeten reunir totes les dades en temps real dels corredors.

Naturetime, l'empresa organitzadora, ofereix dues curses més abans de finalitzar l'any: el Trail Les Ermites al novembre, i el Trail Colldejou al desembre.