Back to top

Els querellats per la Cooperativa defensen canviar el Consell rector

Segons consideren, han trobat indicis punitius en la investigació de l'activitat de l'entitat agrícola i esperen que el jutge les confirmi
Les instal·lacions de la Cooperativa de Cambrils

Renovació per tal de recuperar el sentit i la bona salut de la Cooperativa de Cambrils. Aquesta és una de les hipòtesis amb què treballa el grup de quinze afectats que es van adherir a la querella que sis socis havien presentat a l'abril contra membres i ex-membres del Consell rector de l'entitat.

Per als afectats la Cooperativa segueix tenint vida i, fins i tot, veuen possible el pagament dels passius a llarg termini que resten pendents. Però fixen com a requisit el canvi del Consell rector, tot i que cal esperar al dictamen del jutge, afirmen. "Jo crec en el model cooperatiu català i crec en la viabilitat de la Cooperativa i en la viabilitat de recuperar tot el deute, però desconec si aquells que són part de la fallida poden portar aquest tema a bon terme", explica Ramon Canalda, portaveu del grup d'afectats adherits a la querella.

Una posició que es fonamenta en els indicis punitius que els afectats asseguren haver trobat en la investigació de les activitats de la Cooperativa. Dubten de l'argument que els membres del Consell actuessin des del desconeixement i asseguren, al menys alguns, sabien que estava passant. "Es va assegurar que el procediment era l'adequat i que les llibretes de la Caixa Agrària estaven assegurades, però després van tancar. Aleshores, aquí hi ha algú que ha mentit", explica Canalda.

D'altra banda, el grup d'afectats adherits a la querella assegura que no han esperat a que la Plataforma d'Afectats resolgués el seu posicionament sobre la via judicial perquè veuen "certa lentitud i neguit". Admeten que ha tingut una funció necessària i imprescindible però manifesten que "no tothom té paciència per esperar".

Paraules clau:

Notícies relacionades