Back to top

Els Reis d'Orient omplen els carrers d'il·lusió

S'acaben les festes de Nadal i avui toca tornar a la normalitat. Per la canalla és la primera jornada d'escola després de dos dies de jugar amb els regals que els han portat els Reis d'Orient. Ses Majestats van omplir divendres els carrers de la ciutat de llum i, sobretot, de molta il·lusió. La cavalcada, que va arrencar a les set del vespre, es va poder seguir en directe per Canal Reus Televisió.
cavalcada reis

Les cares dels nens i nenes parlaven per si soles. Tots esperaven amb nervis i molta il·lusió l'arribada de Ses Majestats. Tal com marca la tradició, a quarts de cinc de la tarda van sobrevolar el parc de Sant Jordi amb avioneta on van ser rebuts amb emoció per la canalla. Una vegada fetes les salutacions, Melcior, Gaspar i Baltasar van anar a visitar als infants que hi ha ingressats a l'Hospital Sant Joan per donar-los ànims, així com els àvis del sòcio-sanitari.

A les set de la tarda, la comitiva reial al complet i els Reis d'Orient ja ho tenien tot a punt per iniciar la cavalcada al carrer Ample. Fins a 11 carrosses van desfilar pels carrers més cèntrics de la ciutat, no van faltar la de l'estel, la carrossa dels regals o del carbó, ni la dels músics de l'Aula de Sons o la de fantasia. Com a novetat se'n va poder veure una amb nens que lluïen pijama que recordava com d'important és anar a dormir d'hora la vigília de reis.

Però sense cap mena de dubte, la novetat més comentada va ser la dels caramels. Els tradicionals caramels durs van ser substituïts per caramels tous de gominola, un fet que no va desagradar gens als presents.

La cavalcada reial es va aturar finalment a la plaça del Mercadal perquè els Reis Mags rebessin les claus de la ciutat de mans de l'alcalde des del balcó de l'Ajuntament.

Paraules clau: