Back to top

Els secrets de la conservació

L'Arxiu Municipal de Reus acull un taller d'organització i conservació de documents. Una desena de persones hi han participat, aprenent les tècniques per restaurar papers i fotografies i tenir-ne cura a l'hora de guardar-les. Un bon exercici per professionals del ram, però també per a l'àmbit domèstic.
Arxiu Municipal

Un taller per organitzar i aprendre nocions bàsiques de restauració d'arxius. Professionals del món de la conservació i també curiosos i aficionats s'han citat aquest dimarts a l'Arxiu Municipal. Amb guants i si cal mascareta. Aquest és l'equip imprescindible si ens posem a revisar documents històrics i fins i tot papers i llibres a casa. I és que els fongs i els àcids són part implicada en el deteriorament de tot tipus d'arxius. El taller permetia conèixer els secrets del paper i practicar amb diverses tècniques per arranjar desperfectes i signes del pas del temps.

Les gomes clàssiques per esborrar petites taques, tècniques per arreglar estrips i fins i tot productes per retirar taques. Tot mantenint, sempre que sigui possible, el màxim d'originalitat dels arxius, documents i llibres. I també cal allunyar-los de les amenaces, com els insectes i els fongs.

Abans del taller pràctic, una explicació històrica de com s'ha elaborat paper i pergamí. Des dels documents més antics que es conserven fins a les darreres tècniques posades en marxa durant la revolució industrial.