Back to top

Els sindicats alerten de precarització i privatització en l'inici de curs

Afirmen que lluitaran per reduir la segona hora lectiva que es va incrementar l'any 2011. Alertes d'irregularitats institucionalitzades en el si del Departament d'Ensenyament. Consideren insuficient l'increment de plantilla d'enguany.
Els sindicat USTEC-STEs denuncia pèrdua de condicions laborals

El sindicat de l'àmbit de l'educació USTEC-STEs recorda que han aconseguit reduir una hora lectiva de les dues que s'havien incrementat els darrers anys. Amb tot, afirmen que seguiran lluitant per recuperar les condicions laborals prèvies a les retallades de l'any 2011. Es mostren contraris als llocs de treball específics, aquells que s'assignen, expliquen, a criteri de la direcció de cada centre.

Denuncien errors i irregularitats en les contractacions de dones embarassades com un símptoma més de precarització laboral. Alerten, també, d'una progressiva privatització de serveis en l'educació pública i el seu sistema d'organització. El sindicat educatiu dóna suport al referèndum de l'1 d'octubre i reclama que s'obrin col·legis i instituts per votar-hi. Pel que fa a la plantilla, aplaudeixen que s'hagi ampliat enguany arran de la reducció d'una hora lectiva. Avisen però, que lluitaran per reduir també la segona.