Back to top

Els veïns del Barri Antic de Cambrils reclamen usos per a la Torre del Llimó

JONATÁN SORIANO

La Torre del Llimó de Cambrils segueix sense acollir cap activitat social o lúdica i els veïns del Barri Antic no amaguen la seva inquietud al respecte. Ara mateix, hi ha pendent l'establiment d'uns estudis de Digestió de la URV i el trasllat de la regidoria de Promoció Econòmica a l'immoble, però el veïnat critica la manca de definició per establir-hi projectes de més constància davant l'abandonament progressiu de l'equipament.  

Els veïns del Barri Antic de Cambrils s'impacienten davant la situació de la Torre del Llimó. Els anys van passant i també les idees i els projectes, però l'util·litat de l'equipament, renovat i disponible pel seu ús, segueix sent una assignatura pendent a nivell polític. Ara mateix, hi ha pendent l'establiment d'uns estudis de Digestió de la URV que, en principi, s'instal·laran a l'equipament a partir del pròxim curs, segons s'ha anunciat des de l'Ajuntament. A més, a la sessió plenària del mes de maig també es va anunciar que la regidoira de Promoció Econòmica es traslladarà a l'edifici, tot i que la regidora va explicar que el canvi no es farà efectiu abans de l'octubre. En aquest sentit, el veïnat reclama que s'hi estableixin activitats amb una certa constància garantida. "Portem quatre anys reunint-nos amb tècnics i amb polítics, demanant informació, recollint possibles usuaris d'aquest centre, i anem passant projectes i realment ho veiem amb total estupefacció", assegura el president de l'Associació de veïns del Barri Antic El Portal, Ignasi Martí.

A més, els veïns demanen celeritat en atorgar una ocupació a l'espai que, a causa de la situació d'abandonament parcial que pateix, és objectiu d'algunes accions incíviques. "L'edifici s'està malmetent i, a més, hem hagut d'arribar perquè ho havia una sèrie d'incívics que entraven de forma habitual a través de la tanca del carrer Rovira", explica Martí. 

La Torre del Llimó també havia estat seu d'un projecte de viver d'empreses anys enrere que mai es va acabar de dur a terme.