Back to top

Els Xiquets de Reus descarreguen el 50è 2de8 amb folre de la història

La Tronada i l'actuació de lluïment han omplert, novament, la plaça del Mercadal el dia de Sant Pere. Els Xiquets de Reus han repetit l'actuació de dissabte passat.
diada

La tronada i l'actuació de lluïment d'aquest divendres, dia de Sant Pere, han estat dos dels principals actes d'aquest matí. Una jornada que arriba després de l'espectacular anada a completes celebrada ahir.

Per començar, s'ha donat pas a la tronada. En aquest ocasió, però, la tronada ha sortit fallida, i s'ha hagut d'encendre en diversos punts del seu recorregut. A continuació ha arrencat la ronda de lluïment, que permet les actuacions individuals dels grups festius de la ciutat. Ha estat un moment per gaudir dels grups festius de Reus i les seves singularitats. 

Lluïment del seguici

Enguany, a més, el bou també ha tingut el seu protagonisme dins la ronda de lluïment, com a reconeixement als 675 anys de la primera presència registrada d'un 'bou festiu' en un esdeveniment a Reus. En aquest cas, la Fira de Sant Jaume. S'ha fet l'exhibició del Bou enflocat, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d'Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d'una festa assenyalada.

El Ball de Pere Joan Barceló ha obert les actuacions del Seguici Festiu al Mercadal. Darrere seu, tots els elements, balls i bèsties han anat desfilant i donant el millor de si mateixos. Un conjunt d'actuacions que han culminat amb el Ball Solemne de l’Àliga de Reus. 

lluiment

Diada Castellera

La demostració dels diferents grups del seguici festiu ha donat pas, al migdia, a l'exhibició castellera dels Xiquets de Reus a la mateixa plaça Mercadal. Els de la camisa avellana han treballat per fer, un any més, la seva millor actuació en solitari. 

xiquets

A la diada d'avui, els Xiquets de Reus han aconseguit descarregar, en primera ronda, el de tres de vuit. El plat fort, però, ha arribat a la segona ronda, quan han descarregat el segon dos de vuit amb folre de la temporada, després d'haver-lo estrenat dissabte passat. A més, ha coincidit amb el cinquantè dos de vuit amb folre descarregat dels de la camisa avellana. Els Xiquets han tancat l'actuació amb un quatre de vuit i un pilar de cinc, on enxaneta i acotxador han estat estirats al balcó de l'Ajuntament per les autoritats.

Notícies relacionades