Empat airejat

El Club de Futbol Reus Deportiu i el Getafe empaten 1-1 en un partit marcat pel fort vent. Els roig-i-negres gairebé aconsegueixen endur-se la victòria en els darrers minuts. Locals i visitants han jugat amb deu i nou jugadors respectivament.

crònica reus getafe

Getafe ja coneix el vent de Reus. De ben segur que no l'oblidarà. El fort temporal s'ha fet notar, i de quina manera, a l'Estadi Municipal. El partit ha estat marcat en tot moment pel vent i això ha condicionat el joc dels dos conjunts. Reus i Getafe no han pogut mostrar les seves armes i s'han vist obligats a plantejar l'encontre des de la rereguarda. En els primers minuts de la primera meitat el Reus ha estat el dominador. Jorge Miramón ha tingut l'ocasió més clara després de provar un xut des de la frontal de l'àrea que ha sortit fregant l'escaire rival. Fran Carbia també ho ha intentat en una rematada de cap a la sortida d'un córner però l'ocasió ha acabat sense perill.

Però quan tot semblava controlat pel bàndol roig-i-negre, l'àrbitre ha assenyalat un dubtós penal a favor del Getafe. El col·legiat també ha ensenyat targeta groga a López Garai i Pichu. Jorge Molina no ha fallat la pena màxima i ha avançat al conjunt madrileny al minut 34. Pocs minuts més tard, Garai ha vist la segona targeta groga per una entrada des del darrere i el migcampista basc ha vist la vermella. En tan sols 5 minuts el Reus ha acabat amb el marcador en contra i amb un home menys. Amb aquesta cop els roig-i-negres han anat al vestidor.

Els primers compassos de la segona part no han estat gaire destacats. Poques ocasions de gol. Entre el fort vent i l'escàs joc combinatiu dels equips no s'han vist accions de perill. No ha estat fins al minut 68 quan l'àrbitre ha assenyalat un polèmic penal a favor del Reus. La banqueta del Getafe ha protestat però no ha pogut fer res per evitar el gol d'Edgar Hernández des dels onze metres.

El Reus s'ha tornat a posar en el partit, el millor escenari possible. Els roig-i-negres s'han bolcat buscant el gol de la victòria i l'encontre s'ha convertit en una bogeria. El col·legiat Gorostegui Fernández ha expulsat, en tan sols dos minuts de diferència, per doble amonestació als jugadors madrilenys Cala i Molinero. En aquesta voràgine de targetes també ha sancionat amb la vermella al tècnic del Getafe, José Bordalás, per protestar. En els minuts finals el Club de Futbol Reus Deportiu ha buscat amb insistència el gol. En certs moments els roig-i-negres han pecat d'innocència per buscar la porteria i el fort vent ha fet la resta. A pocs minuts pel final Querol ha entrat dins l'àrea petita i la defensa del Getafe l'ha blocat com si es tractés de futbol americà. El col·legiat no ha assenyalat res i després d'afegir 4 minuts ha fet el xiulet final.

Una vegada més el Reus ha intentat buscar la victòria fins al final. Els roig-i-negres se'n van sumant un empat contra un dels equips més poderosos de la categoria. El punt serveix per situar-se, provisionalment, a la desena posició de la Segona Divisió amb 33 punts. Els reusencs estan a tan sols 2 del play off d'ascens a Primera. La setmana que ve el Reus visita el camp del Numància.