Empat i salvació a la butxaca

El CF Reus empata (1-1) al Camp de l'Elche en un partit marcat pel clar domini local. El conjunt de Natxo González ha saltat sobre la gespa amb la salvació matemàtica segellada gràcies a la derrota de l'Alcorcón.
elche reus crònica

El CF Reus Deportiu s'ha plantat a l'Estadi Martínez Valero amb els deures fets. L'Alcorcón ha perdut 1-3 contra el Tenerife i aquest resultat ha donat la salvació matemàtica als roig-i-negres. D'aquesta manera, el conjunt de Natxo González ha saltat sobre la gespa de l'Elche amb l'alliberament de tenir l'objectiu complert. Malgrat aquest condicionant, els roig-i-negres han esgarrapat un empat (1-1) davant un equip que es juga la vida per continuar a Segona Divisió. Els reusencs, inclús, han tingut opcions d'emportar-se la victòria.

La principal novetat de l'11 reusenc ha estat la presència de Chrisantus en punta. El nigerià, que ha passat desaparcebut durant tota la temporada, ha estrenat titularitat amb el CF Reus. L'Elche ha estat qui ha portat el pes de l'encontre en la primera part. El conjunt alacantí ha disposat de nombroses ocasions de gol però s'ha topat amb Edgar Badia, un mur sota pals.  Al minut 7' Borja Valle ha disparat un fort xurt que ha sortit acaronant la porteria reusenca. Deu minuts més tard, ha arribat l'única ocasió visitant. Fran Carbia ha efectuat una potent canonada des de l'interior de l'àrea que Juan Carlos ha rebutjat.

A banda de Badia, l'altre protagonista del primer temps ha estat Pelayo. L'antagonista del porter roig-i-negre. El jugador de l'Elche ha tingut fins a tres ocasions de gol al llarg dels primers 45 minuts. La més perillosa ha arribat al 37' quan una rematada seva de cap ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Badia. Tot i les arribades locals, el CF Reus s'ha mantingut ferm en defensa i ha mantingut controlat l'Elche.

A la represa, els locals han sortit amb molta intensitat buscant amb insistència la porteria de Badia. Malgrat això, la defensa magistral del Reus ha evitat ensurts i els roig-i-negres han tret petroli d'un contraatac. Al minut 72' David Haro ha assistit des de l'extrem dret per Vítor Silva. El migcampista portuguès s'ha desempallegat de la defensa de l'Elche per definir a la perfecció i pujar el 0-1 al marcador. Primer gol de Vítor a Segona Divisió. Amb la diana reusenca els locals han posat tota la carn a la graella posant fins a tres davanters sobre la gespa. La fórmula local ha funcionat ja que 4 minuts més tard Sory Kaba, que just havia entrat al terreny de joc, ha restablert l'empat

Els minuts finals s'han convertit en una bogeria. Els locals han fet tremolar al Reus buscant una vegada rere l'altra el gol. Necessitats de punts ho han intentat de totes les maneres però no han aconseguit perforar la porteria del meta menys golejat de Segona Divisió. El CF Reus ha tingut opcions de capgirar el marcador quan al minut 86' Guzzo s'ha quedat tot sol davant Juan Carlos. El jove migcampista portuguès ha disparat massa alt i ha desaprofitat la gran ocasió de gol. Finalment, Elche i Reus han empatat i s'han repartit un punt per a cada u.

El CF Reus Deportiu se situa a la desena posició amb 52 punts i ja està matemàticament salvat. El proper partit dels roig-i-negres serà diumenge 4 de juny a les 20:00 hores contra el Valladolid. Jornada unificada, la penúltima, per decidir les places de playoff d'ascens i de descens. Els únics al·licients que li queden al Reus és certificar el trofeu Zamora d'Edgar Badia i quedar el més amunt possible de la taula classificatòria de Segona Divisió. Com més amunt quedi més diners rebrà de la Lliga de Futbol Professional.

La fitxa del partit

Elche CF: Juan Carlos, Rober (Sory Kaba 76'), Túñez, Pelayo, Álex (Malonga 67'), Nino, Fabian, Hervias, Josete (José Ángel 29'), Iriondo i Borja Valle

CF Reus: Badia, Ángel (Miramón 54'), Olmo, Atienza, Benito, Folch, López Garai, Carbia (Guzzo 45'), Vítor, Haro i Chrisantus (Melli 83')

Gols: 1-2 Vítor Silva (72'), 1-1 Sory Kaba (76')

Targetes: pels locals, pels visitants Ángel (47'), Olmo (57')

Incidències: Partit corresponent a la 40a jornada de la Liga 123, disputat a l'Estadi Martínez Valero amb la presència de 9.938 espectadors