Back to top

ERC i JxR acaben pactant el govern de la ciutat

Noemí Llauradó finalment declina ser alcaldessa i aposta per investir Carles Pellicer durant el ple d'aquest dissabte. Els republicans asseguren que han prioritzat un acord nacional i que Llauradó ocuparà una vicealcaldia de relacions institucionals amb la Generalitat.
Esquerra

Esquerra i Junts per Reus acorden, finalment i a darrera hora, un acord per governar la ciutat durant els pròxims quatre anys. Així doncs, es posa punt i final, definitivament, a la incertesa, i Carles Pellicer serà escollit alcalde amb els suports d'Esquerra, que llencen definitivament la tovallola. El pacte, finalment, no comptarà amb el suport de la CUP. 

Vicealcaldia, nova figura a l'Ajuntament

El pacte inclou la creació d'una vicealcaldia, que assumirà Noemí Llauradó "amb la voluntat de posar en relleu" la ciutat i que "consistirà en les relacions institucionals i en la relació amb el govern de la Generalitat". A més, també comportarà l'acció i la coordinació de govern a través de comissions tècniques. 

Pactes supramunicipals

Ara bé, tot i que Esquerra assegura que la decisió s'ha pres des de Reus, també diu que té un component nacional. En aquest aspecte, la candidata republicana ha deixat clar que l'acord a Reus s'integra en el conjunt de pactes a Catalunya, a d'altres ajuntaments, diputacions i consells comarcals.