Back to top

Èxit aclaparador de la V

La V baixa de Barcelona ha estat un èxit rotund. Gairebé dos milions de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han omplert aquest dijous la Diagonal i la Gran Via de la ciutat comtal per reclamar el dret a votar el proper 9 de novembre. El clam massiu ha recorregut els 11 quilòmetres en la manifestació que l'organització qualifica com la més multitudinària de la història d'Europa.

El moment més destacat del dia es va viure a les 17.14, quan una noia que farà els 16 anys el dia en que es preveu celebrar la consulta, va votar simbòlicament. Al llarg de tota la diada, es va viure un ambient festiu i cívic.

Èxit total. En aquestes paraules també parla l'Assemblea Nacional Catalana al Baix Camp. Una diada que, segons diu, ha de ser un pas més per tenir un estat propi. El coordinador Pere Borràs ha assegurat que la "V" de Barcelona és un avís i un tret molt important per la campanya del 9 de novembre i que es tracta d'un acte de força de voluntat del poble. Des de Reus van sortir més de 3.000 persones en 54 autobusos, en tren i amb vehicles particulars. Segons l'Assemblea a partir d'ara hi ha programat un acte diari en mercats, escoles, entitats o casals de gent gran per tal d'anar treballant el SI/SI entre la població.