Back to top

Èxit en la tradicional Copa Misericòrdia de doma clàssica del Club Hípic Reus QMT

Reus ha acollit aquest cap de setmana la tradicional Copa Misericòrdia de doma clàssica, organitzada pel Club Hípic reus de les quadres Mas Tallapedra, amb tot un èxit de participació.

El Club Hípic Reus QMT, de les quadres del Mas Tallapedra ha organitzat el concurs Copa Misericòrdia de doma clàssica que es realitza cada any en dies previs o posteriors a les festes de Misericòrdia. Aquesta edició ha estat un èxit rotund en la participació, ja que ha comptat amb més de 90 binomis, superant les expectatives dels organitzadors.

La doma clàssica és una disciplina es basa en l’art d’ensenyar a un cavall a ser dòcil, a seguir unes ordres, amb obediència i equilibri. Els genets treballen durant anys per aconseguir diferents moviments en el traç dels seus cavalls, com allargar o escurçar-lo en el pas, el trot i el galop, i que ho facin en el moment adequat, sense oposar resistència. Com a conseqüència, es pot gaudir de cavalls tranquils, àgils, flexibles i decidits, que es complementen perfectament amb el seu genet.

 En les competicions, els binomis demostren tot el que saben fer dins d’un quadrilong, sota l’atenta mirada dels jutges, que valoren els diferents exercicis i la capacitat de oferir la sensació de que el cavall està fent els moviments pràcticament per iniciativa pròpia. Binomis de la mateixa quadra participador també hi ha participat, fet que es valora com una oportunitat per millorar.

La doma clàssica està molt més desenvolupada a països com Alemanya, Suïssa, o Suècia. Iniciatives com aquestes representen un pas més per apropar aquest esport a la ciutadania.