Back to top

Experts analitzen la mort del CF Reus a la Casa Rull

El primer acte que organitza el Laboratori d'Estudis Socials de Reus ha plantejat diverses vies a l'aficionat per afrontar la crisi que pateix l'entitat roig-i-negra.
Imatge de la conferència 'CF Reus: ascens i naufragi'

Com hem arribat fins aquí, i quin és ara el camí a seguir? Donar resposta a aquestes dues preguntes ha estat l'objectiu de la taula rodona 'CF Reus: ascens i naufragi'. La primera conferència del Laboratori d'Estudis Socials de Reus ha volgut abordar la situació en què es troba el Club de Futbol Reus Deportiu. Un grup de recerca que neix amb l'objectiu principal d'analitzar temàtiques socials del nostre entorn, ha reunit experts en la matèria als Jardins de la Casa Rull per examinar la crisi en la qual es veu immersa l'entitat roig-i-negra en el dia d'avui. La suma de factors com la pèrdua d'estratègia, el col·lapse financer o la manca d'identificació de la seva afició, són alguns dels elements que han derivat en aquest punt de no retorn.

La xerrada ha brindat l'oportunitat a l'afició d'expressar el seu malestar i plantejar preguntes. Pel que fa a la solució, hi ha diferents escenaris possibles a escollir, però els experts apunten que han de ser els exsocis, consensuats, qui haurien de decidir sobre el club. El primer pas és superar el dol.

Segons Carles Viñas, doctor en història contemporània per la UB:

"L'opció més viable és refundar el club des de la base amb accionariat popular, o bé intentar capgirar el club des de dins".

Els analistes han recordat que el club es troba ara mateix en mans d'un administrador concursal i que la decisió del TAD facilitarà a l'aficionat l'elecció final. Demanen compromís per passar pàgina i començar de nou.