Back to top

El FEC: Vint edicions sent un referent cinematogràfic

El Festival s'acomiada dels espectadors després de dues dècades aixecant el teló. Els amants del setè art perden una oportunitat per gaudir de bon cinema i bons curtmetratges europeus.
FEC

El Festival Europeu de Curtmetratges portava aixecant el teló durant vint edicions. Nascut a Cambrils l'any 1998, el certamen es va convertir ben aviat en una cita ineludible per tots els amants del setè art. En un primer moment, l'esdeveniment no tenia un caràcter europeu, però al 2002 el va incorporar, donant una visió més global als curts. De fet, va ser en aquell moment en què Reus va passar a convertir-se en una segona seu del FEC. Però les discrepàncies econòmiques entre l'entitat organitzadora i el consistori cambrilenc no es van fer esperar i van abocar a la desaparició del festival l'any 2013, convertint Reus en única seu. Des de llavors, les dues ciutats no han tornat a tenir sinèrgies culturals.  

El reconeixement del festival però, ve de lluny. Des de l’any 2005, el formava part de la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya, convertint-se així en un dels festivals de referència en la selecció de candidats dels premis “GOYA” al millor curtmetratge. De fet, un dels pesos pesants del món del cinema que va donar suport al festival va ser Bigas Luna, qui va estar-hi vinculat des dels inicis. Després de la seva mort, l'organització l'ha seguit recordant amb l'atorgament d'un premi que porta el seu nom.

Ara, amb el teló abaixat i sense opcions a tornar-lo a aixecar, els cinèfils perden avui un referent.

Notícies relacionades