Back to top

El film 'Priorat' inaugura el Memorimage

ARIADNA ESCODA

El Priorat s'estrena a la gran pantalla al festival Memorimage per explicar la història del vi de la terra. El documental de David Fernández de Castro relata a través de les imatges d'arxiu, testimonis i recreacions com ha canviat la comarca en els darrers 30 anys. En aquest període, el Priorat ha passat de ser una zona deprimida econòmicament parlant a ser una de les regions productores de vi més importants del panorama espanyol i mundial. Tot això es mostra a l'obra Priorat a través de diferents personatges que recorden els primers passos en el negoci vinícola. 

Així doncs, la història de l'evolució vinícola s'ha portat per primer cop al camp audiovisual en format de documental. En aquesta obra, a més, s'ha apel·lat als sentiments dels protagonistes per entendre millor com ha estat el procés del despertar de la comarca, tal com explica el guionista i protagonista Toni Orensanz.

A partir d'aquí, el documental viatjarà per donar a conèixer la història que amaga  la zona arreu del món. Aquesta nit però, no caldrà anar massa lluny per visualitzar-lo, ja que serà l'obra encarregada d'inaugurar l'onzè festival de cinema de Reus. Segons el director del festival, Daniel Jariod, l'esdeveniment busca ser un altaveu del territori. 

El festival s'estrena avui i s'allargarà fins dissabte al teatre Bartrina, on es projectaran 12 pel·lícules en 17 sessions.