Back to top

El folk es resisteix a passar de moda

JORDI OLÀRIA GRAS

El ball folk té un espai de promoció reduït i un públic, sovint, molt fidel. A Reus hi ha un grup de persones que cada dijous es troben per conèixer i ballar danses del món, i tenen un especial interès pels balls típics de casa nostra, ball folk inclòs. La iniciativa fa tres anys que existeix i les persones que hi participen asseguren que és una bona alternativa d’oci.

Així com hi ha qui passa el temps lliure amb els balls de saló, o qui surt a les discoteques els caps de setmana, a Reus hi ha un grup de persones que es troben per ballar folk. A través de l’Aula de Sons, aprenen i practiquen, entre altres, danses típiques de casa nostra, amb interès, també, pel ball folk.

Aquest ritme es nega a desaparèixer, tot i que el seu espai, a dia d’avui, és limitat. Alguns grups n’agafen la seva arrel per actualitzar-lo, però la millor manera de cridar l’atenció, sobretot de les generacions joves, és a través de festes com la de Sant Sebastià.

La vintena de persones inscrites a aquest grup consideren que, després de 3 anys, es poden considerar un grup consolidat, tot i que sempre estan obertes a rebre noves incorporacions.