Back to top

Fotografies d'un reusenc a la guerra del Rif

El museu de Reus Salvador Vilaseca inaugura aquesta tarda una exposició de les fotografies del reusenc Macià Ferrando Roca a la guerra del Rif. L'exhibició mostra l'estada del mecànic d'avions a les muntanyes marroquines. Imatges d'un aficionat que narren el dia a dia dels combatents, de la població civil i dels paisatges que visitava.
Exposició de la guerra del Rif

Macià Ferrando Roca va haver d'anar a combatre a la guerra del Rif als anys vint. S'hi va endur la seva càmera, amb la que va immortalitzar desenes de moments que va viure al costat dels seus companys. Destinat com a mecànic d'avions, el reusenc es fotografiava a ell i als seus companys a les estones d'oci. Captava la vida civil a les muntanyes del Rif i també els paisatges des d'un avió. El museu de Reus Salvador Vilaseca fa un recull d'aquestes instantànies en una exposició que es podrà veure des d'aquesta tarda fins el 28 de setembre.

A banda de les fotografies, l'exposició també contextualitza el conflicte amb textos i objectes del fons del museu. Els organitzadors volen destacar la importància de la cessió de documents gràfics per posar-los a disposició de la ciutadania.

El fill de Marcià Ferrando Roca manifesta que és profundament emocionant veure les fotografies del seu pare en un museu i assegura que hi ha algunes imatges que és la primera vegada que les pot veure, ja que només les havia tingut a les mans en forma de negatiu.