Back to top

Gastronomia i tradició es donen de la mà a Cornudella de Montsant

Els visitants de la Jornada gastronòmica local han pogut gaudir de tastos de vi, d'una paella d'arròs amb conill, d'una cassolada de cargols i d'un mercadet d'artesanies i productes fets a mà
Els paellers de Cornudella en el moment d'abocar l'arròs

Quan el menjar és molt més que menjar. D'aquesta manera es pot explicar el caràcter de la Jornada gastronòmica de Cornudella de Montsant, que un any més, tot i el canvi de dates per la climatologia, ha aplegat prop de 700 visitants al voltant dels productes autòctons i la tradició amb un total de 45 parades. "Hi ha una mica menys de gent però no crèiem que hi hagués tanta gent com en un cap de setmana festiu", ha remarcat l'alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó.

Una barreja que es fa evident a través dels productes típics de la terra, com ara el vi i les artesanies. "És un exemple més de la diversitat i de l'atractiu turístic que té el Priorat", ha assegurat el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia.

Capítol a banda mereixen els plats que defineixen l'essència de la cuina local, com ara la paella d'arròs amb conill, que enguany ha celebrat la vintena edició, i la cassolada de cargols dolços i coents, que amb la d'enguany ja en suma catorze. Totes dues floritures culinàries organitzades per la Colla de Paellers de Cornudella de Montsant. "Els cargols és un plat típic de Cornudella que s'havia perdut i l'hem recuperat. Vam començar pels 40 quilos i ara estem cuinant 350", ha explicat el cuiner Ramon Obradors.

I la millor manera de degustar aquest esperit culinari tradicional barrejat de tota una aglomeració de productes autòctons del més variat no és, sinó amb un dinar de germanor. 

Paraules clau: