Back to top

Gastronomia, música, castells... i molt d'ambient

Entitats culturals i establiments del barri Santa Anna de Reus han tornat a unir esforços per celebrar una nova edició de les festes del barri. La gastronomia, la música, tallers, un sorteig i l'actuació castellera han estat els actes destacats de les festes, que van començar dijous i s'han allargat fins dissabte.
concert vermut

Els carrers del barri Santa Anna de Reus, amb la plaça de la Farinera com a epicentre, s'han omplert de gent que no s'ha volgut perdre els actes festius que han organitzat els veïns. La gastronomia ha estat un dels reclams destacats de les festes, amb "el platet de Santa Anna" com a estrella.

Es tracta d'una ració que 10 establiments de la zona han preparat per a l'ocasió i que, acompanyat per un quinto o canya de cervesa, s'ha pogut degustar per cinc euros. Un exemple és el del restaurant "Little Bangkok", que com ens explica la seva propietària, Cat Raksuk, "aquest any hem preparat tallarines d'arròs amb pollastre i salsa tamarindo, que és típic del meu país". El responsable del restaurant "Tres Taps", Hortensi Hebles, diu que "nosaltres hem fet un tataki amb cireres. Les cireres ara estan de temporada, i hem fet una mica de fusió de cuina mediterrània amb asiàtica". I afegeix que s'han sumat a la iniciativa perquè "és una mica d'aportació perquè a la festa hi vingui més gent, hi hagi més oferta, i que la gent s'ho pugui passar bé".

L'actuació castellera ha estat un altre plat fort de les festes. Els Xiquets de Reus han descarregat un 4, un 3 i un 2 de 8, tot i que en el tres han tingut algun problema i l'han hagut de desmuntar en un primer intent. Els han acompanyat a plaça els Nois de la Torre, de Torredembarra, que han descarregat un 3 de 6 amb pilar, un 3 i un 4 de 7. Aquesta és la mateixa actuació que han fet els Brivalls de Cornudella, tot i que el 4 de 7 l'han descarregat en el segon intent.

Diversos pilars han tancat la Diada de Santa Anna.

Un vermut musical, un concert, tallers, una cercavila i una fideuà popular han estat altres actes que han complementat les festes.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades