Back to top

El gran repte de Mikel Besora: ser més ràpid que el metro

L'atleta Mikel Besora se'n va a Pequín a superar dos reptes: el primer, pujar el gratacel més alt de Pequín amb un temps inferior amb què va completar la cursa l'any passat, i el segon, aconseguir córrer a més velocitat que el metro de la capital xinesa.
Mikel Besora

El jove reusenc Mikel Besora s'endinsa en dos nous reptes en una mateixa ciutat: Pequín. L'atleta va pujar la temporada passada al China World Summit Weing, un gratacel de 330 metres, amb 2100 escales i un total de 84 plantes. Per a ell va ser una de les curses més ràpides i més emocionants de la seva vida i és per això que aquest any vol repetir-la. El seu objectiu és  millorar el temps amb el qual va acabar la cursa l'any passat, que eren 11,50 minuts, tot i que aquest any tindrà més rivals perquè es permet la inscripció d'un nombre major d'atletes.

La prova asiàtica és la que puntua més dins la Copa del Món de vertical running. Es tracta d'una disciplina que té els seus inicis a Chicago i Nova York, quan els bombers pujaven els grans gratacels de les capitals per a fer rescats. Actualment la prova consisteix a pujar el més ràpid possible les escales d'emergència dels grans gratacels.

Per preparar-se ha realitzat diverses competicions arreu del món. La competició xinesa és el 31 d'agost, i tan sols dos dies després, el reusenc té un altre repte: córrer més ràpid que el metro de la ciutat asiàtica, ja que no té constància que ningú ho hagi intentat abans.

De cara al futur, Mikel Besora somia en combinar la seva professió de bomber amb la d'atleta i competir pujant gratacels amb l'equip d'aire del cos de  bombers.