Back to top

Guerra de filtracions sobre els atemptats de Cambrils

El rotatiu 'La Vanguardia' ha contradit el que havia avançat el 'Público' i ara asseguren que els serveis d'intel•ligència no tenien coneixement dels moviments i les activitats dels terroristes abans dels atemptats.
Guerra de filtracions sobre els atemptats de Cambrils

Dos anys després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, apareixen informacions contradictòries al voltant d'aquests fets. Fa dues setmanes el diari el 'Público' assegurava que, abans dels fets, el Centre Nacional d'Intel·ligència tenia completament controlats els membres de la cèl·lula gihadista que va atemptar contra l'agost del 2017. Ara, el rotatiu 'La Vanguardia' contradiu aquesta informació periodística. Han publicat que, ni els serveis d'intel·ligència ni els cossos policials tenien coneixement de les activitats terroristes, en base a fonts dels cossos de seguretat i investigacions pròpies.

El rotatiu publica que van ser els Mossos d'Esquadra els qui van reconstruir els moviments de la cèl·lula després dels atemptats i no abans. La Vanguardia es basa en un informe policial que explicaria que els telèfons dels terroristes mai s'haurien punxat abans dels atemptats. Cal recordar que l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va demanar explicacions al govern espanyol arran de les informacions del 'Público'. Va demanar una compareixença per part del Ministeri d'Interior i de Defensa de l'estat espanyol.