Back to top

El Horseball desperta passions a la Fira del Cavall

El món de l'esport té una cita a la Fira de Sant Jaume de Reus. Des d'aquest dimecres i fins divendres acull el Campionat de Horseball, de bàsquet amb cavall. Els més petits ja hi han participat i han demostrat que es tracta d'una modalitat que, poc a poc, es va implantant al territori.
Horseball a la Fira de Sant Jaume de Reus.

En el marc de la Fira de Sant Jaume, Reus viu la 24a edició de la Fira del Cavall. Un certamen que ofereix competicions i espectacles equins de tot tipus. El bàsquet amb cavall o horseball ha estat el protagonista aquest dimecres amb unes competicions per a totes les edats. De fet, és el segon any que la pista del Parc de la Festa acull aquesta competició poc arrelada al territori. Aquest dimecres s'ha pogut veure la categoria sub10 i sub12, amb formacions com el club de Reus West-Fork. Tot i que es va introduir a Catalunya ja fa vint anys, alguns dels secrets d'aquest esport encara són del tot desconeguts.

La Fira de Sant Jaume és una de les més antigues de Catalunya, amb més de 600 anys d'història. Se li suma la fira del cavall que ofereix competicions com la de doma clàssica o el concurs de salts. La final de horseball se celebrarà aquest divendres. Entre les novetats d'enguany, han introduït una modalitat dirigida als més petits que combinarà bicicletes i cavalls.