Back to top

Iván Cervantes: "Ha estat el Dakar més dur de tots els anys"

El pilot cambrilenc Iván Cervantes va participar participat aquest mes de gener a la 40a edició del Rally Dakar. El motorista va finalitzar el campionat a la 29a posició en una cursa on va haver de superar tot tipus d'obstacles.
iván cervantes al cercle central

El pilot cambrilenc Iván Cervantes va aconseguir acabar la quarantena edició del Rally Dakar en la 29a posició final, quedant a 9 hores i 42 minuts del guanyador Mattihas Walkner. Segons el motorista, aquesta edició "ha estat la més dura de tots els anys tant per traçat, per climatologia i per tot tipus de coses". La competició travessa Perú, Bolívia i Argentina en un recorregut de 9.000 quilòmetres.

Cervantes hi va participar amb l'equip Himoinsa Racing i enguany va patir diversos handicaps en contra. El pilot cambrilenc va començar el Dakar amb una grip, després va tenir una forta caiguda i en una de les etapes finals va haver de superar diversos problemes mecànics. "Estàs a la meitat del desert i has d'intentar sobreviure i treure peces de la resta de la moto per intentar posar la roda i posar-te en marxa", ha indicat Cervantes.

El motorista ha participat per tercera vegada consecutiva en aquesta dura cursa. Ara ha d'asseure's amb l'equip per negociar si hi participa per quarta vegada. "A veure que fa l'equip. Teniem un contracte de tres anys, ara s'acaba i hem d'asseure'ns a veure que fem", ha comentat el pilot cambrilenc.

Iván Cervantes és pentacampió mundial d'Enduro i 21 vegades campió nacional. Ara fa uns mesos va decidir acabar la seva etapa professional en aquesta disciplina del motor. "Arriba un punt que vas baixant el ritme i els joves comencen a apartar-te de cop. Ja fa dos anys que el mundial se m'escapava i preferia deixar-ho ara que estic dalt i que tinc un ritme important", ha reconegut Cervantes.

El futur de Cervantes

Tot i retirar-se professionalment del món de l'Enduro, Iván Cervantes reconeix que seguirà competint en algunes coses de menor nivell. Per una altra banda, el projecte més immediat del pilot cambrilenc passa per formar als joves talents del motor nacional. El passat mes de desembre la Real Federación de Motociclistas de Esaña va anunciar la incorporació de Cervantes com a seleccionador nacional d'Enduro.