Back to top

Joan Masdéu encetarà la 5a edició del festival Altacústic d'Altafulla

Per celebrar els cinc anys, l’organització ha inclòs en el cartell els quatre grups que més bona resposta del públic han tingut en les edicions anteriors com Minova, Nyandú, Judit Neddermann i El Petit de Cal Eril.
Joan Masdéu encetarà la 5a edició del festival Altacústic d'Altafulla

El festival Altacústic d’Altafulla celebra enguany cinc anys i ho vol celebrar amb els grups i bandes de música que més bona resposta del públic han tingut en les edicions anteriors. D’aquesta manera, tal com ha explicat el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar, dels tretze grups i bandes de música independent que actuaran a Altafulla del 19 al 21 de juliol, repetiran Minova, que estrenarà a l’Altacústic el seu darrer treball “La Inèrcia del Big Bang”, un disc que promet revolucionar novament l’escena del pop electrònic en català; Judit Neddermann, que estrenarà a Altafulla nou format amb el disc “Nua”; El Petit de Cal Eril, que serà l’únic concert que farà a la demarcació de Tarragona aquest 2018, i Nyandú, qui també avançarà a Altafulla temes del seu tercer treball.

Joan Masdéu, qui actuarà per primer cop al festival, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a l’Altacústic el proper 19 de juliol, a les 20 h a la plaça de l’Església. Joan Masdéu presentarà Innocents, el seu nou disc en solitari. Després de Casa Murada (Global 2011), amb el premi Enderrock a la millor cançó d’autor per votació popular i de Dissabte (Global 2014), Joan Masdéu torna als escenaris amb Innocents (Satélite k 2018), un disc innegable, farcit de fantàstiques cançons pop de melodies exquisides, que suposa un retorn a l’essència musical i personal de l’artista de Reus.

El seguiran Olga Pes, Daniel Lumbreras, Clementina, Minova, el Petit de Cal Eril, Xarim Aresté, Judit Neddermann, Harrison Ford Fiesta, Nyandú, The Unfinished Sympathy, i dos grups més que queden per confirmar de la plataforma internacional Gigmit.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha destacat també l’esforç que fa l’Ajuntament d’Altafulla perquè tots els concerts del festival siguin d’entrada lliure, amb la clara voluntat d’apropar la cultura i la música a la ciutadania en un marc incomparable com la Vila Closa. Castellarnau també ha subratllat la consolidació del festival com a plataforma per a grups joves i emergents, i també, ha remarcat l’espai de restauració que s’habilitarà com en la passada edició a l’entorn del Castell. 

L’organització repeteix els escenaris de l’any passat com la plaça de l’Església, la plaça del Pou i l’Escenari de la Placeta. L’acte de presentació ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el director artístic Kike Colmenar, i Olga Pes, que en acabar l’acte ha interpretat un dels temes que sonaran el dijous 19 de juliol, a les 21.30 h, a l’Escenari de l’Església.