Back to top

Jordi Pujol aposta per la independència a Reus

Ple ahir, a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus, per escoltar la presentació del darrer llibre de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ‘El caminant davant del congost. Quan tot és difícil i necessari’. L’obra és un recull d’articles que repassa la trajectòria ideològica de Pujol i que ha editat per tal d’explicar el seu canvi de pensament.

“Ens trobem al fons d’un congost i cal sortir-ne, perquè sinó ens morirem de fred i de gana”. Amb aquestes paraules l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, feia una metàfora sobre la situació política i social actual de Catalunya. Una metàfora que també dóna títol al seu últim llibre ‘El caminant davant del congost. Quan tot és difícil i necessari’, que ahir va presentar al Centre de Lectura de la ciutat.

A l’acte el va acompanyar la seva dona, Marta Ferrusola, així com dirigents de Convergència i Unió del territori com el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, o diversos membres del consistori reusenc encapçalats pel seu alcalde, Carles Pellicer.

Pujol va destacar la feina ben feta que s’ha realitzat fins ara a Catalunya per mantenir l’estat del benestar, i va explicar també per què ara no es pot continuar en aquesta línia: per la crisi econòmica i perquè Espanya vol fer marxa enrere i negar-nos tot allò que ens ha anat concedint fins ara. Per això, l’expresident aposta per la independència. Un camí, diu, amb molts riscos, i que només pot tirar endavant amb una majoria social forta.

En aquest sentit, Pujol va assegurar que l’altra opció, tirar endarrere, ens condemna a l’extinció.

Al final de l’acte molts dels assistents van voler marxar amb el llibre signat sota el braç.