Back to top

Un jove sense llar de Reus formarà part del projecte Homeless Entrepreneur

Una persona sense llar de Reus ha estat triada, segons valoració tècnica de la Regidoria de Benestar Social, per formar part del projecte #HomelessEntrepreneur, creat per l’emprenedor i consultor digital nord-americà establert a Barcelona des de fa anys, Andrew Funk. Aquest projecte està estructurat en 10 departaments i 3 fases, que presten els seus serveis a cada persona del programa. Es tracta d'un model de gestió pensat per adaptar-se a cada cas específic.
Una jove sense llar de Reus formarà part del projecte #HomelessEntrepreneur

Pablo, com és diu el resusenc, com a condició indispensable, ha passat a formar part del programa mitjançant l'acceptació d'una carta de compromís signada amb l'organització. Per poder iniciar el seu canvi i transformació s'ha activat la primera fase del programa, que consisteix a fer una jornada de treball setmanal de dues hores al Centre Cívic Ponent, per evitar així desplaçar a Pablo de l'entorn social.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que "aquesta iniciativa és una de les fórmules innovadores que estem incorporant al treball amb les persones sense llar que entitats i serveis socials, plegats, ja estem fent a Reus. És innovadora per què empodera la persona que es troba sense llar i la motiva a trobar una feina que li agradi i que sigui el motor per sortir de la situació en què es troba a partir d'un seguiment i un suport individualitzat".

Actualment, a Reus, des del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) s'està treballant amb unes 15 persones sense llar de diverses maneres. L'objectiu és conèixer aspectes com els perfils i els entorns on aquestes persones presenten major vulnerabilitat, per tal de poder acompanyar-les en el procés de superació de la situació en què es troben. Un treball que ha de permetre a l'Ajuntament definir recursos i millorar les polítiques d'atenció a les persones sense llar.

 

El projecte #HomelessEntrepreneur

#HomelessEntrepreneur és un projecte creat des de Barcelona per demostrar que les persones sense llar poden donar el millor d'elles mateixes si se'ls dóna l'oportunitat. Mitjançant aquest projecte, es vol demostrar a la societat que es poden realitzar accions de canvi.

#HomelessEntrepreneur va començar amb el seu creador, l’Andrew Funk, vivint com una persona sense sostre i explicant aquesta experiència a través de les xarxes socials. Després, ha continuat fent visibles a moltes persones en aquesta situació amb l'objectiu de denunciar la seva condició i generar oportunitats.

Fa un any, l’Ajuntament de Reus ja va programar una primera jornada tècnica sobre el sensellarisme a càrrec de l’Andrew Funk. I des de llavors, va sorgir la idea d’incorporar Reus a aquest projecte de forma pilot.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades