Back to top

Joves Referents d’Igualtat protagonitzen l’acte institucional del Dia de les Dones

Dos representants de Joves Referents d'Igualtat, Asier Álvarez Yuste i Sofia Ferré Batista, s’han encarregat de llegir les declaracions institucionals

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus ha estat l’escenari de l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Dos representants de Joves Referents d'Igualtat, Asier Álvarez Yuste i Sofia Ferré Batista, estudiants de 4t d'ESO de l'Institut Josep Tapiró i Gaudí respectivament, s’han encarregat de llegir les declaracions institucionals.

L’acte l’ha obert la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, i l’ha tancat l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas. També hi ha actuat Maria Fort, una artista jove tarragonina que canta i toca el violí.

Enguany, l'Ajuntament de Reus s'ha adherit a dues declaracions institucionals del 8 de març: la conjunta de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i la de la Generalitat de Catalunya.

D’una banda, el manifest promogut conjuntament per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis reivindica la jornada del 8 de març des d’una visió general i municipalista: «Un any més, i com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem la nostra veu per commemorar el Dia Internacional de les Dones, defensar els nostres drets socials, polítics i econòmics i reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes. Són molts els avenços que s’han aconseguit, però encara queda un llarg camí per recórrer per erradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en tots els àmbits de la societat».

Acte institucional 8m

D’altra banda, la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya se centra en la salut sexual i reproductiva de les dones: «Des de fa moltes dècades, els drets sexuals i reproductius han estat al centre de la lluita feminista a escala global. I és que el dret al propi cos és el dret més essencial de tots. Tant és així que el control sobre els nostres cossos i la nostra sexualitat ha estat i encara és un dels principals instruments del patriarcat per sotmetre les dones. Un control que, arreu del món, s’exerceix a través de la imposició de normes que condicionen la forma de viure la sexualitat i la reproducció de les dones, de l’estigmatització de les dissidències sexuals, de relegar el coneixement del propi cos i l’educació sexual a l’espai privat, de mites i tabús sobre processos tan naturals com la menstruació i el climateri, i d’una manca de recerca mèdica per diagnosticar i tractar adequadament les patologies que afecten especialment o exclusivament les dones».

Paraules clau:

Notícies relacionades