Back to top

Un justificant per sortir de casa

En el que portem de setmana a Reus, la Guàrdia Urbana, ha aixecat més de 180 actes a gent que se salta el confinament sense motiu. Interior ha habilitat un formulari que ja ha entrat en funcionament
Mossos

Malgrat les recomanacions de les institucions i dels cossos de seguretat i d'emergències, són moltes les persones que no respecten el confinament.

A Reus ja hi ha hagut una detenció i només en una setmana més de 180 actes aixecades. Davant d'aquesta realitat, els Mossos d'Esquadra munten constantment control a les carreteres i vies de comunicació.

Pregunten a la gent què fa, on va, i perquè està conduint. Si les respostes no els satisfan, es pot considerar una infracció i pot comportar sancions importants. En el cas dels reincidents aquestes sancions són encara més elevades i es pot concórrer en un delicte de desobediència.

I davant d'aquesta situació, la conselleria d'Interior ha posat en marxa des del dilluns un formulari que cadascú ha d'omplir per poder justificar perquè és al carrer. Això, segons el govern, ha de facilitar el control de la gent que és fora de casa i que vulnera el confinament, tal vegada, per alguna de les raons que està permesa. De moment són formularis impresos, que cal omplir i imprimir a casa. Pels que no tinguin impressora, s'està preparant una aplicació per a dispositius mòbils. Aquesta mesura entrarà en marxa a partir d'aquest pròxim dilluns.

Formulari

Tothom a casa

Les mesures són dràstiques per garantir que tothom que no té una finalitat prevista dins el Reial Decret del govern espanyol es quedi a casa. Només poden sortir les persones que van a la feina, que van a comprar productes de primera necessitat, que van a la farmàcia, que treuen a passejar les seves mascotes -i sempre a prop de casa- i  aquelles que van a cuidar de persones vulnerables. I tot i això, les mesures que cal prendre són excepcionals. L'autoprotecció és clau i per això cal netejar-se les mans detingudament tantes vegades com calgui, evitar aglomeracions i sobretot mantenir sempre el metre i mig de distància.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades