Back to top

La bassa del Mas Iglesias recuperada per a l'ús públic

L'antiga bassa del Mas Iglesias llueix un renovat aspecte després d'haver estat 5 mesos en obres. El propòsit d'aquesta remodelació ha estat el reaprofitament de l'aigua de la ciutat i posar a disposició aquest espai per fer-hi activitats a l'aire lliure. L'actuació ha costat uns 40 mil euros aproximadament. A banda de recuperar la bassa, també s'han implantat taules de picnic per adequar l'entorn del Mas Iglesias.
Bassa del Mas Iglesias

Després de gairebé 5 mesos en obres, la bassa del Mas Iglesias està recuperada per a la utilitat pública. L'obra ha consistit en l'arranjament de l'antiga bassa del mas i la instal·lació de canonades amb el principal objectiu d'aprofitar els recursos hídrics. La bassa, d'aigua no potable, compta amb una reixa de seguretat per si hi hagués qualsevol accident.

L'espai ocupa 120 metres quadrats i acumula 300 metres cúbics d'aigua.

"En un futur, tenim previst instal·lar una sortida d'aigua perquè la neteja viària pugui venir a recarregar l'aigua que servirà també per la neteja de la via pública", comenta el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio.

Amb un pressupost de 39.500 euros, l'actuació pretén donar-li un valor cultural i posar a disposició de la ciutat un nou escenari per fer-hi activitats a l'aire lliure. En aquest sentit, s'ha adequat l'entorn del Mas Iglesias i, al voltant de la bassa, s'hi han instal·lat diverses taules de picnic per potenciar la utilitat pública.

"Sembla una obra senzilla però no ho és. En Camarassa juntament amb les Aigües de Reus han fet un molt bon treball per elaborar una bassa que compleix les funcions d'escenari i de parc lúdic de la ciutat", explica l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La recuperació de la bassa, que forma part del patrimoni històric de la ciutat, s'emmarca en un projecte que s'ha centrat en 3 punts de vista: el mediambiental, el cultural i el de conservació del patrimoni històric.