Back to top

La Cercavila del Masclet dóna el tret de sortida a la revetlla de Misericòrdia

La cercavila ha recorrregut diversos carrers del centre de la ciutat on no hi ha pogut faltar l'Àliga, el Bou o el Basilisc entre d'altres.
La Cercavila del Masclet inicia la nit de la revetlla de Misericòrdia

Ambient festiu a la plaça Mercadal aquest dilluns al vespre per donar el tret de sortida a la nit de revetlla de la Festa de la Misericòrdia. El col·lectiu del Masclet ha repartit, com és tradició prop de 250 litres d'aquesta beguda típica de les festes reusenques i acompanyats de diferents elements del seguici de la ciutat, ha recorregut els carres del centre amb tothom que ha volgut participar d'aquesta festa.

Alicia Zarco és presidenta del Col·lectiu del Masclet i explica que "per Misericòrdia sabem que la festa és més petita però sempre tenim més força per encarar i la veritat és que per Misericòrdia el Masclet és més esperat que per Sant Pere".

I mentre uns demanen Masclet per començar la festa, altres s'inventen la versió sense alcohol pels més petits, a mode que aquesta cercavila sigui apte per a totes edats i es pugui gaudir en família. "M'agrada perquè hi ha molta gent i s'ajunten moltes famílies" diu Joaquím Jaldo.

El Plim i el vermut no només han estat els protagonistes de la jornada, el Bou de Reus, l'Àliga, el Lleó, el Basilisc o el Drac no han faltat a la festa. La Mar Jaques explica que l'element que més li agrada és el Drac "perquè tira foc i m'agraden les seves característiques".

El Col·lectiu del Masclet fa 17 anys que reparteix aquesta beguda a la ciutat, ja sigui per les Festes de la Misericòrdia o les de Sant Pere.

Notícies relacionades