Back to top

La crisi econòmica passa factura demogràfica a Tarragona

Tarragona perd 15.500 habitants des del 2011 fins al 2018. La caiguda es produeix sobretot a l’interior i a les Terres de l'Ebre.
roda de premsa

L'eix Reus-Tarragona, juntament amb la costa i el Baix Penedès aguanten la demarcació després dels anys més durs de la crisi. Una crisi que va colpejar durament i ràpidament durant els primers anys a la província, però ara que el país es recupera econòmicament a demarcació de Tarragona  ho fa de manera molt més lenta.

Una de les repercussions més importants és l'envelliment de part de la població. Sobretot a les comarques de terra alta, Priorat, i Ribera d'Ebre.

En total, la demarcació ha perdut 15.500 persones en els darrers 7 anys. Barcelona i Girona han incrementat població i només Lleida acompanya Tarragona, amb una caiguda demogràfica de 9.000 persones.

Si no es recupera la construcció, no s'aconseguirà reduir les xifres de l'atur

Sectors productius

La construcció és la gran llosa del teixit econòmic de la demarcació. Així com a Barcelona i Girona el sector ha superat la crisi amb nota, en el cas de Tarragona  no es així. De fet, la CEPTA alerta que si no es recupera la construcció, no s'aconseguirà reduir les xifres de l'atur. Uns registres d'aturats que superen, en el cas del territori tarragoní, a la resta de Catalunya.

Roda de premsa