Back to top

La demanda de la ràtio 20 a l'escola Marinada encén oposició i govern

La demanda de la comunitat educativa de Cambrils no veu la llum verda de cara al proper curs escolar. El col•lectiu de pares i mares de l'escola Marinada reclamaven la rebaixa de la ràtio a 20 alumnes per aula, però Ensenyament la manté a 22. Aquest és un punt que es va debatre en el plenari d'aquest abril i que ha enfrontat l'oposició amb l'equip de govern cambrilenc.
La demanda de la ràtio 20 a l'escola Marinada encén oposició i govern

La ràtio de l'escola Marinada de Cambrils no es modifica. Seguirà sent de 22 alumnes per aula, malgrat la demanda de part de pares i mares que reclamaven rebaixar-la a 20 per classe. Des dels Serveis Territorials d'Ensenyament, asseguren que s'han reunit entre totes les parts per fer entendre la seva decisió. A la vegada, Immaculada Reguant, directora dels Serveis Territorials, posa l'accent en el fet que la ràtio és independent a la qualitat que ofereix cada centre escolar

La proposta presentada en forma de moció per tots els regidors, que s'ha debatut al plenari d'aquest abril, ha provocat un moment de tensió entre part de l'oposició i la regidoria d'Ensenyament, concretament entre el portaveu de Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, i el regidor d'Ensenyament a l'Ajuntament de Cambrils, Alejandro García. Klein a acusat a García d'haver utilitzat polítiques d'immobilisme que no han aconseguit rebaixar la ràtio com era l'esperat, una afirmació que ha estat contestada durament pel regidor, que s'ha defensat assegurant que el seu posicionament es troba en la recerca de solucions per les demandes dels pares, mares i alumnes del centre.

Malgrat tot, la preinscripció escolar de primària i parvulari, que va acabar la setmana passada, es va tancar amb les ràtios proposades des dels Serveis Territorials. Només queda pendent comprovar si realment l'oferta ha estat l'ajustada o si en un futur es podria estudiar fer els canvis desitjats per part de la comunitat educativa.

Notícies relacionades