Back to top

La demarcació de Tarragona, líder en ús d'Internet

Més d’un 80% de la població de la demarcació de Tarragona es connecta regularment a Internet, el doble que ara fa 10 anys. És una de les conclusions que s’extreu de l’Observatori d’Internet 2013. Un estudi anual, que realitzen la Diputació de Tarragona i Tinet, sobre la penetració de la Societat de la Informació i l’ús de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les nostres comarques.

 

La demarcació de Tarragona lidera l’ús d’Internet a Catalunya, l’estat espanyol i Europa. Així ho posa de manifest l’Observatori d’Internet 2013, que constata que un 81% dels tarragonins es connecta regularment a la Xarxa. Una xifra que ha anat augmentant des que es va començar a fer aquest estudi, ara fa 10 anys. Llavors, l’ús d’Internet era d’un 40%.

 

Cal destacar que s’ha estancat el nombre d’ordinadors per llar, i s’ha incrementat significativament l’ús d’Internet a través de tauletes tàctils i telèfons mòbils. Principalment la xarxa s’utilitza per fer recerca d’informació, consultar el correu electrònic i accedir a mitjans de comunicació, i Facebook continua sent la xarxa social més utilitzada. Tot i això, encara hi ha un 17% de la població de Tarragona que no disposa de connexió a Internet a casa seva. Pel que fa a l’edat dels usuaris, creix en 22 punts l’ús d’internet de les persones majors de 55 anys, i també augmenta el nombre d’hores de navegació a la setmana.

 

Pel que fa al futur des de Tinet, que realitza l’estudi a encàrrec de la Diputació de Tarragona, creuen que en un parell d’anys s’imposarà la connexió a Internet a través de les televisions. Una qüestió que previsiblement, farà augmentar encara més l’ús de la xarxa.