Back to top

La Festa Aprofitem els Aliments rescata 1.300 euros de les escombraries

LAURA ROIG

Reus ha celebrat aquest dissabte la primera Festa Aprofitem els Aliments, una festa per conscienciar la ciutadania de la necessitat de no malbaratar el menjar. A la celebració hi han participat nombroses entitats i agrupacions de Reus vinculades al reaprofitament d'aliments o que han volgut donar suport a la iniciativa.

La Festa Aprofitem els Aliments ha superat totes les expectatives i ha repartit fins a 600 menús, formats per un plat de llenties i una macedònia. Tots els aliments provenien de l'espigolada feta el dia abans entre els comerços de Reus, que els van donar tot allò que pensaven llençar pel fet de ser massa madur. En total es van recollir 862 quilos d'aliments, productes que havien necessitat 91.000 litres d'aigua per conrear-se i que havien ocupat més de 800 metres quadrats de terreny.

I és que el malbaratament alimentari suposa molts costos, encara que a vegades no en siguem conscients. Des del consistori reusenc, que ja està treballant en un projecte de reaprofitament d'aliments, creu que s'ha d'impulsar una nova cultura alimentària.

150 voluntaris han contribuït a fer realitat aquest dinar sostenible i, en definitiva, tota una jornada festiva de sensibilització ciutadana. Durant tot el matí hi ha hagut tallers, xerrades, demostracions i activitats que han complementat la gran Festa de l'Aprofitament dels Aliments.