Back to top

La figura de Roseta Mauri en format conte

La publicació fa un repàs de la seva vida i la seva trajectòria professional.
La figura de Roseta Mauri ara en format conte

La Fundació Teatre Fortuny ha editat un conte il·lustrat que vol apropar la vida de ballarina Roseta Mauri als lectors reusencs. La publicació és un homenatge cap aquest personatge de la ciutat que va arribar a ser primera ballarina i directora de l'Escola de dansa de l'Òpera de París. El conte ha estat impulsat per Carme Puyol juntament amb el text de Maria Lluïsa Amorós i les il·lustracions de Teresa Llorach. La vida personal i professional de la ballarina reusenca es plasma en aquesta publicació destinada tant a alumnes de dansa, com al públic en general.

Roseta Mauri va sortir de Reus per anar al Teatre Principal i al Liceu de Barcelona com a primera ballarina i va actuar en els teatres més rellevants d'Europa. El 1878 va arribar a l'Òpera de París on va encisar a tot el seu públic per la seva expressivitat i la seva tècnica durant 20 anys i posteriorment va ser la directora de l'Escola de Dansa de la institució parisenca.

La presentació oficial serà el proper 14 de novembre al Teatre Fortuny amb un espectacle de dansa i teatre i, segons la organització, amb algunes sorpreses més.

Notícies relacionades