Back to top

La Fira de l'Avellana de Riudoms tindrà 140 expositors

Riudoms ultima els preparatius de la Fira de l'Avellana que donarà el tret de sortida aquest divendres al vespre. 140 expositors conformaran enguany la fira multisectorial que té com a principal objectiu reivindicar aquest producte agrícola com a element local. Se'ns dubte un dels actes més populars és la cursa de portadors de sacs d'avellana.
fira de l'avellana

La Fira de l'Avellana de Riudoms ja comença a agafar forma, els operaris treballen intensament per muntar tot el necessari als carrers adjacents de l'avinguda Josep Maria Sentís. Es tracta de l'esdeveniment culminant de l'estiu riudomenc que té, una doble celebració.

"La fira té origen medieval i se celebra des de fa 418 anys amb motiu de Sant Llorenç. Als anys 80 però es va voler posar en valor l'avellana perquè en aquell moment era un monocultiu de Riudoms. D'aquí que celebrem les dues fites: la 37a Fira de l'Avellana i la 418a Fira de Sant Llorenç", aclareix el director del certamen, Francesc Xavier Bonet.

Un total de 140 expositors conformaran la fira multisectorial d'enguany mostrant productes artesans, d'automoció, jardineria i alimentació. La idea, tal com explica el seu director, és ser un aparador del comerç local i una manera de reivindicar l'avellana com a producte agrícola del municipi.

Més enllà dels expositors també hi haurà una trobada de colles geganteres, una mostra de tartanes perquè els més petits hi puguin passejar, cercaviles, música, una diada castellera i, evidentment, la cursa de portadors de sacs d'avellana. "Aquesta cursa és un dels elements primordials de la fira perquè és el final de la combinada entre Reus, Valls i Riudoms", remarca Bonet.

La Fira de l'Avellana de Riudoms arrencarà aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre i s'allargarà fins diumenge.

Paraules clau: