Back to top

La fiscalia demana presó per a tots els acusats del cas Tecnoparc

El cas Tecnoparc es reactiva amb peticions de presó per als investigats. La fiscalia demana entre 4 i 6 anys de pena per als 4 acusats de falsedat documental i malversació de fons públics. Les acusacions de l'Ajuntament i d'Ara Reus ja s'havien pronunciat reclamant que retornin el que presumptament haurien cobrat i, en el cas del partit polític, amb penes de presó més altes que les de la fiscalia. El jutjat obre ara judici oral, pas previ a fixar data per a la celebració de judici
Una imatge d'Àngel Cunillera

La fiscalia demana, per als 4 implicats en el cas Tecnoparc, més de 21 anys de presó en conjunt segons avança el Diari de Tarragona. Per a Àngel Cunillera, l'expresident de la societat mixta Tecnoparc S.A., la fiscalia demana 6 anys de presó i 10 d'inhabilitació per a ocupar un càrrec públic.

El ministeri fiscal l'acusa de falsedad documental i malversació de fons públics per haver cobrat presumptament factures irregulars juntament amb Jordi Bergadà. L'exconseller de la societat i exregidor d'Urbanisme per Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Reus també figura entre les peticions de la fiscalia, que li demana 5 anys i 8 mesos de presó i 9 anys i sis mesos d'inhabilitació.

Tampoc se'n lliuren Ramon Urgellès, empresari que representava l'accionariat privat, i Xavier Gómez, exgerent de la societat. Per a Urgellès la fiscalia demana 4 anys i 8 mesos i 8 d'inhabilitació, mentre que Gómez s'enfronta a una petició de 5 anys de presó i 9 d'inhabilitació. Pel que fa a la responsabilitat civil, fiscalia exigeix que, de manera conjunta, paguin 115.000 euros, el cost de les 6 factures que, segons l'escrit, haurien cobrat de manera irregular Cunillera i Bergadà.

Aquesta responsabilitat civil és la mateixa que ja havia exigit l'Ajuntament de Reus, mentre que Ara Reus, en la seva acusació, hi sumava un conjunt de penes de presó superior al del ministeri fiscal.